IMPULSIV...

...och envis som synden är kanske egenskaper som jag glömde nämna om i min presentation.
År efter år stuvar jag ner en hel del lökar i mina rabatter. Vem dessa små underjordiska rumpnissar är som sedan flyttar på dem, eller tar dem med sig nånstans, eller o, hemska tanke, äter upp dem vet jag inte riktigt, men det är säkert att lika många lökar som jag gräver ner lika många blommor får jag inte!
Men dessa 'Angelique' (tror jag) kommer snällt år efter år. Hennes lökar måste lukta illa eller nåt, eller så är hon bara lika envis som jag?
Och så finns det lökar som inte kanske charmerar med sitt utseende, men är desto smakligare! Också för oss som vandrar PÅ jorden. Envis är den med, ploppar upp lite här och var i trädgården. Envis, eller impulsiv?
Tja, nå hur märks dessa egenskaper hos mig då? Jo, det senaste:
Kom hem på fredag från jobbet och märkte att jag skulle ha en hel kväll och en förmiddag riktigt bara för mig själv. Vad gör jag då? Som nybakad singel...går ut med någon väninna? Njuter av ett långt bad? Ser en bra film? Läser en bra bok?
Nixnax, impulsiviteten tar överhand och sätter igång med att s l i p a g o l v.
Jo, jag veeeet, och ni som följt med bloggen en tid veeeet också, att jag målade golven för sisådär två år sedan. Och i princip var det väl inget större fel på det, annat än att jag den gången målade med for tjock målning (spädde helt enkelt inte ut den tillräckligt) med den påföljd att det uppkommit små hack i målningen när nåt hårt fallit i golvet. Och det händer ju titt som tätt i denhär familjen. Nu kanske nån tänker att det är bara att måla dessa små "hack", men problemet är att det fanns en miljon sådana små...minst. Så det vara bara att kavla ärmarna och slipa hela ski...krhm golvet och måla om med tunntunn färg.
Envis som man är vill man ju ha målade, snygga golv!
Och impulsiv...ja, jag hade ju inget annat på lut en fredag kväll heller....;)
Så, alla som inte ännu målat sina golv, men som går och drömmer om det - späd ut färgen:)
Och resultatet? Jo, det får ni se en annan gång! Men fint blev det - tycker jag i allafall:)
Ha en skön vecka alla sköna!
Kram M.

JAG...

...eller vem tusan är det som babblar här på bloggen?

Nu och då tänker jag att jag skulle skriva några rader om vem som huserar bakom Tuvull. Men sen brukar det komma en massa mycket mer roliga saker att skriva om. Och så är det ju det där klassiska; gillar man att fotografera, så befinner man sig liksom oftast på "fel" sida om linsen. I alla fall på de foton som till slut hamnar i min dator.


Men när "Tiara" i en tidigare kommentar skrev om att det kunde vara skoj med en presentation så tänkte jag att egentligen har jag inget bättre att babbla om just nu heller:)
Sedan kom jag ihåg att jag borde ha några bilder på mig som jag roade mig att ta för ett drygt år sedan eller så...men jag ser precis likadan ut fortfarande:) Till och med örhängen är de samma!


Jag kallas alltså av de flesta till Maggi - som jag så ofta det är möjligt förkortar till ett M. Det är nämligen så att om man har 22 bokstäver i sitt officiella namn, så är det där med förkortningar inte en alldeles dum idé...


44 år har jag tassat omkring här, ett par pojkbarn har jag snurrat ihop (eller jag hade ju hjälp av gubben faktiskt om vi skall vara noga...).

Min äldre är 21 snart och den yngre 12 i höst. Födda -89 och -98 (lite sifferlek här, hihii)

På tal om det, så jobbar jag väl lite med siffror kunde man kanske säga? Började i tiderna i finansbranschen och efter ett litet sidosprång på 10 år sådär då jag utbildade mig till och jobbade som florist är jag tillbaka vid skrivbordet igen.

(Nu kan jag tänka mig att många lite höjer på sin håriga små bågar ovanom ögonen - "vem byter frivilligt ett kreativt floristjobb mot pappershögar, ilsket ringande telefoner och krävande kunder...?"

Om ni kommer på det kan ni ju alltid berätta det åt mig också...hahha!

Allvarligt talat, trivs jag med den sortens utmaningar som jag får på jobbet, och sparar min kreativitet till min fritid. Som florist fick jag vara kreativ på jobbet, men orkade inte alltid vara så kreativ sedan hemma - och det vill jag ju också vara!


Och kreativitet och skaparglädje kan vara bra att ha av lite när man har ett gammalt (om än inte så stort) hus att ge sig an på. Och när man inte är utrustad med den mest sprängfyllda plånbok då...

Jag bor i en liten kommun i Västra Nyland. Sjundeå heter den. För tillfället har jag min äldre son i Norge och eftersom gubben och jag skall traska skilda vägar är det snart bara lillungen och jag som huserar här. Och ett par katter.

Så för tillfället i allafall.


När jag inte pynjar på huset eller i trädgården, så tycker jag om att gå på promenader (fast har hemskt svårt att få rumpan ur soffan nu när jag för tillfället inte har hund). Har återupptagit yogan efter några års paus - gott för kropp och själ!

Gott är det också med god mat, är till läggningen och till övertygelsen en slowfoodare, även om vardagens snabba ryck inte alltid ger utrymme för det...

Lite svårt att få det här att inte låta som en utdragen CV, hehehee...men jag lovar, jag skall försöka komma med nåt lite rivigare nästa gång!

Men om jag nu skulle bli tvungen att sammanfatta mig på nåt sätt så skulle det väl vara;

"en social ensamvarg med temperament, både pratig och blyg på samma gång "



Hihii...nu har ni fått en järndos av M.

Gå och knyt er nu, klockan är redan mycket!

Puss M.

FÖRÄLSKAD OCH YR...


...kan man vara nåt annat när häggen doftar, äppelblommen slår ut? Yr av alla dofter...och nästan lite småförälskad.....i......


"Honom"

Det är bara för mig att erkänna; sommartid (och annars också för den delen) är jag inte överdrivet förtjust i dammsugning. Men just sommartid har jag så himla svårt att slita mig från tusen andra roligare sysslor och släpa mig inomhus för att...dammsuga! *yäk* rent ut sagt.

Och så hittade jag då honom.....utrustad med dirt detect...



Han är aktiv och kan tänka själv.....han är relativt tyst av sig faktiskt . Han är självgående och får resultat till stånd, och renlig är han. Och så fixar han själv det här med att energisätta sig mellan arbetspassen.
Dessutom är han mörk och stilig!


Han är bara alldeles ljuvlig! När jag kommer hem från jobbet (eller ibland medan jag är på jobbet) snurrar han runt härhemma och städar för mig. Bara genom att trycka på knappen går han genast ivrigt igång och förverkligar sig själv.

Ibland medan jag njuter av en sallad i kvällsolen ute i trädgården!

Varför, varför upptäcker jag denna underbara varelse först nu?
Ha ett skönt veckoslut alla sötnosar!


Jag vet inte om man på riktigt KAN bli förälskad i en teknisk apparat, men mycket nära är det...
Och varför skulle man inte det? När våren är som vackrast? Bli lite kär och yr?
Sommarvärmen har skämt bort oss nu i tio dagar sådär, och oj vad bortskämd man kan bli....av sol och värme - och av att nån dammsugar för en;)
kram på er :)
M.
p.s. "Han" är just så fantastisk som han lovar....säger en som inte brukar syssla med reklam på bloggen....;) Hahahahaa. Men "Han" är värd ett eget litet inlägg! Jag lovar!

OCH KÄRLEKEN TILL GAMLA HUS...

...antingen har man den, eller så inte. I ärlighetens namn finns det stunder då jag funderar på sorgfritt boende i en trevlig lägenhet någonstans med fin utsikt och inga bekymmer alls. Men sedan sitter jag en varm sommarkväll i trädgården med ett glas vin och tittar på mitt lilla hus. Och jag fylls av en märklig värme för detta eviga arbetsfält.
Jag ser på verandafönstrens sirliga fönsterspröjsar och de gamla fönsterglasens speglingar i kvällssolen. Den flagnande målniningens charm...
...vänta nu, flagnande målning? Jo, det är vackert i mina ögon, men samtidigt vet jag att något måste göras innan skadan är skedd och fönstren inte går att rädda utan dyra hantverkares insats.
Det är i såna stunder man blir tacksam över att kärleken till gamla hus är så stark, att jag inte totalt avskräcks från att börja fixa till mina gamla fönster...Nu är ett fönster skrapat, oljat, kittat och målat....dryga femtio kvar, hahhahaa...
Men det får ta den tid det tar. Jag behöver inte bli klar denna sommar. Och många av fönstren är i riktigt bra skick, så där räcker det bara med en övermålning.
Ja, och så gick det ju som det brukar - när jag nu ändå hade öppnat burken kom jag på att jag egentligen vill ha en vit korgstol istället för den i naturell...Sagt och gjort. Eller gjort och gjort, tänk att jag alltid lyckas underskatta den tid det tar att måla en korgstol! Det är ju inte första gången jag tänker; nämen detdär gör jag på en kvart...hahahaaa....det håller aldrig! Inte nu heller!
Såpass lång tid tog det, och som ni vet, så ruuusar tiden iväg när man håller på med nåt skoj - så till min fasa märkte jag att jag inte alls hade koll på klockan - och att matbutiken stängt för länge sedan.
Sommarvärmen som sväpt över oss ruckar också om min inbyggda klocka, är det varmt så är det dag - börjar det kyla är det kväll, åtminstone i maj.
Men nu; kvällarna är varma i bästa julistil!!!
Tur att "skafferiet" inte är så långt borta! Lite nässlor från rabatten fick bli till "spenat"plättar. Med fingrarna korsade bakom ryggen serverade jag ungarna dessa "spenat"plättar, och de slank ner i hungriga barnmagar utan större problem. Schh...berätta inte att de käkat nässlor!
Men...å andra sidan. Efter en heldag här var de väl så hungriga så det mesta jag stuvat framför deras munnar skulle ha slunkit ner!
Ja, ifall ni inte visste så har vi haft mellan 20 - 27 grader varmt sedan onsdagen! Och då blir det varmt att skutta och ha sig - så dagens innovativa idé var att lägga en vattenspridare UNDER studsmattan - och sedan var det bara att fortsätta!
Eftersom jag kommer att renovera fönstren på traditionellt vis köpte jag också en burk linsåpa eftersom så många rekommenderat den - till det mesta. Och jag kan bara hålla med! Man tvättar bort oljefärg från händerna i ett nafs och de blir härligt mjuka efteråt! Och golven som tvättas med det - föreställ er doften i rummen! Och så finns det en massa andra ändamål som den går att använda till!
Jag undviker att direkt marknadsföra nåt här på bloggen - men linsåpan är jag så förtjust i så den får bli ett litet, litet undantag.
Jag är nästan lika förtjust i den som i gamla hus :)
Ha en skön vecka! Hos oss skall värmen hålla i sig ännu några dagar - nu gäller det att passa på och njuta!
En sån här kväll är det till och med en njutning att få skrapa fönster!
Kram alla!
M.

SOMMARVÄRMEVARDAG...

Gäääääässsp...visst är det något speciellt med dessa första sommarvarma dagar? Jag kommer direkt in i en annan rytm, en annan "verklighet".
I verkliga verkligheten kastade jag mig i bilen och körde till närmaste plantskola, där jag förmodligen betedde mig som en våryr humla med akut shopaholicanfall...
Örter, sommarblommor.....aaaaah!
I år har jag PLANERAT och TÄNKT att temat skulle vara vitt - i allafall tills jag blir förförd av någon underbar blomma i någon annan färg...just så lättflörtad är jag när det gäller blommor!
Hur är det med er? Håller ni er till ett (nytt) tema varje år, eller kör ni med gamla säkra kort från år till år?
Känner ni värmen? Jag är helt vimsig av en sol och en temperatur som börjar på en tvåa...
det betyder middagar ute, grillat, underbara sallader, god och bra mat! Slowfood när det är som bäst!
Och i lärkträdet intill uteplatsen ger Herr Flugsnappare järnet för att förföra Henne!
Love is in the air!
Härligt!
kram
M.

OCH DET ÄR BARA REGN HOS MEJ...

...eller nästan i allafall. Det är knappast riktigt så, men jag tycker att är jag på jobb så skiner solen, är jag ledig så regnar det...
Fredag kväll, och jag hade planerat lite smått optimistiskt att jag skulle njutit av kvällssolen, burit fram lite utekrukor, fyllt dem färdigt med mylla så att jag sedan så fort värmen skulle behaga infinna sig kunde kasta i dem lite fina sommarblommor...
...hmmm, istället sitter jag vid köksbordet och ser regnet formligen vräka ner utanför!!!
Nåväl, det är bara att snällt plocka fram lite ljus, tända en brasa och värma sig framför den. Nu och då kan jag gå ut på verandan och stoppa näsan i rosen som så förfärligt gärna ville flytta hem till mig...så där bara!??!
Och om man riktigt noga kisar, sätter på sig glasögonen, eller plockar fram förstoringsglaset så ser man att det g r ö n s k a r utanför (!) fönstret!!!
Snart, snart sätter klematisen fart och sedan syrenen och rönnen och björken och och och...
Kan inte hjälpas att man blir lite otålig när allt detta bara dröjer...
Talade idag med lillungen när vi kom hemkörande i bilen om det här med tålamod. Jag uttryckte mig väl på något vis som så att han upplevde att jag sade att jag har ett fantastiskt tålamod.
- Men mamma, du har ju inget tålamod alls!
- Va? VAAA? Har inte jag???
Och jag som tycker att jag numera är den mest tålmodiga person som finns - nästan i alla fall.
Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att från barn får man höra sanningen...
Vadådå, inget tålamod alls? fnys!
Men jag är onekligen aningen benägen att ge honom liiiite rätt, när jag sitter här och ser regnet vräka ner...och jag har hört att det utlovats sommarvärme till nästa vecka.
Jag VILL inte vänta längre! Jag vill ha varmt NU!!! och sol!!!
Basta!
Tack!
Brasvärme i all ära, men det börjar kännas lite krystat nu...
Vill inte alls lyssna på alla klimatskeptiker som säger att medeltemperaturen inte alls kommer att stiga utan att vi tvärtom går en ny istid till mötes.
(fast det andra alternativet är väl inte så bra det heller...)
Det var så tusan det - börjar "nåt"" tulla på vår korta sommar, ja då förlorar jag mitt tålamod på allvar!!!
(...och gör vadå undrar ni.....ja, krhm..inte vet jag så här nu, men nåt!)
NU blir det i allafall "Så skall det låta" i denna kalla kåta...
...och det är bara regn hos mig!
kram M.

VÅRSMULOR...

...kan man minsann säga att Valborg bjudit på! Isande kall vind, en blyg sol nu och då och en temperatur som med nöd och näppe orkade kravla upp sig till fantastiska + 8 grader!
När struvorna var framdukade frågade lillungen var jag lagt glöggen?
- Glöggen???!!! hojtar jag häpen.
- Ja, var har du den? Tog du inte med den? Aj, nääää.....jag menar ju MJÖDEN, log han.
Kan det vara så att med nordanvinden vinande runt den rinnande nästippen associerar man nog mer till glögg än mjöd?
Men det regnade åtminstone inte...hihii!!!
Och när det nu råkar sig så illa att man måste kura inomhus och låta havet brusa bäst det vill därute, kan man ju bara vara glad över att man varit så förberedd på alla eventualiteter så man packat ner lite tidningar att bläddra i medan man värmer sina frusna tår mot brasan.
Jag är ju ingen stor BLÅ-vän, för det blev för min del lite mycket av det goda förra gången blått var hett. Så när jag inget ont anande förstrött bläddrade i tidningen, kom det som en total överaskning för mig när jag överöstes av ett VILL-HA-BLÅ-KANNA begär...
M vill ha!
M vill ha fast inte M skulle kalla sig M, men det är ju ingen skada heller att ha en M-kanna när man nu liksom är M...
Snabbt ögnar jag igenom listan på försäljningsställen - utan att hitta något ens på försvarligt avstånd....*suck*
Nämen, vänta nu!!! Sandnes! Sandnes i Norge! Om jag inte helt missminner mig så har jag ju faktiskt ett stycke son utplacerad där!!! Eller han har ju placerat sig själv där, och om jag riktigt formulerar mig väl, så kanske det blir veckans höjdpunkt för honom att leta reda på en inredningsbutik i Sandnes och köpa en liten M-kanna åt Mor sin...
...jag menar ifall han funderat och grubblat sig sönder på vad hans Mor skulle önska sig till Morsdag...;)
Typ.
Och när han nu sedan är ute och shoppar loss för sina surt förvärvade kronor så misstycker jag inte om han packar ner ett par av dessa dynor heller!
Jag menar, kannan måste ju resa mjukt för att inte gå sönder...;)
Inte sant?
Och blått ÄR ju ganska fint, egentligen - inte sant?
Ha en skön vecka alla!
P&K
M.