PÅSKDAGS...

Så var det påsk då. Och ledighet i dagarna fyra. På mitt jobb stänger vi dörrarna klockan ett på skärtorsdagen. En märklig kvarleva från gudarna vet när. Åker hem och njuter på sitt sätt av att inte behöva rusa iväg som en yr höna till butiken, inte ha en matlista långt som ett fattigår vilket brukar vara läge om vi skall ut till stugan första gången på året. I år blir det inte så, vi väljer att stanna hemma och invänta mer humana grader, helst med ordet värme framför.

Kommer hem innan någon annan. Släpper hundarna ut en sväng i trädgården, men eftersom vädret är sådant att varken jag eller hundarna precis står och rycker i kopplet utan snarare sneglar på soffan och dess sköna kuddar och filtar. När regnet börjar smattra mot fönsterrutan är valet inte speciellt svårt.
Hemmakväll it is! 

Bakar ett fröknäckebröd. Och här kommer nu lite reklam fast jag inte brukar roa mig åt det i vanliga fall, men det här är bara en sådan toppen grej att jag känner att jag måste få dela med mig.
Risenta,  *klick här*, har en helt underbar produkt, fröknäcke som jag stötte på under en fest här om helgen.
Bara att blanda i kokande vatten och lite olja, kavla ut och strö på lite kryddor och några svängar med lite flingsalt (tycker jag). In i ugnen för en knapp timme och två plåtar helt galet gott knäcke är ditt.

I Finland verkar det som om K-kedjan förstått sig på den här, medan den åtminstone inte än finns på S-sidan. Än.

Och det är Så Galet Gott! Och hälsosamt dessutom. Så riktigt winwin här. Och inget större fel på priset heller, tycker jag. För två plåtar fröknäcke får man punga ut med mindre än fyra euro. 
Och gott! Så gott! 


I övrigt är det så där påskledighetsskönt och stilla i den här lilla delen av världen. Tänder ljus och brasa och låtsas att det inte regnar alls och att det ute är med nöd och näppe just å just plusgrader. Lagret med ljus håller oroväckande att ta slut, men jag vill tro att de här skall räcka våren ut. Beroende på vädret. Planerar att fylla på lagret sedan i augusti, eller september. 

Sonen, han som bott i Österrike sedan hösten, nu en sväng via Sydkorea för att träffa sin käraste, kommer hem om en vecka. Och jag ser fram emot en och annan långdiskussion om framtiden och värderingar och och hur världen kommer att se ut om bara några år. Finns ingen som är bättre på de här filosofiska diskussionerna som min förstfödde. Och så är han helt okej kock också, så det finns många orsaker att längta efter besök av det skrället.

Jag menar, intressanta diskussioner och god mat - vad kan gå fel?

Lite som fröknäcke - inget, absolut inget kan gå fel där. Det blir bara gott och bra. 

Skön påskhelg åt er alla! 



Inga kommentarer: