PÅ HEMRESA...

Sitter på flygplatsen i Wien och väntar på att planet skall gå. I och med att jag denna gång behövde släpa datorn min med mig, så passar jag på att skriva ett litet inlägg när jag nu en gång är i tid på fältet. 
En timme till avgång. Det blev lite så för efter att vi vinkat av storebror på Westbahnhof kändes det sådär lite tomt och ledsamt så det var lika bra att själv också ta tåget ut till flygfältet.

Och så var det ju det där med att lillungen gick och drog på sig en jädrans förkylning! Det hade väl varit lite "i luften" men igår blommade den ut helt. Stackarn!
Vi vandrade runt på Naturhistoriska museet några timmar, vi är alla lite så att vi kan snöa in oss på sådant men plötsligt märkte vi att vi bara var två ivriga - och en som valde att ta igen sig lite. 
Voj liten! 
Men Wien ja…nu hann jag ju inte med hela staden på fyra dagar precis, men tillräckligt nog för att få mersmak. Hit vill jag på nytt. Absolut. 

Och så är det ju helt okej om vädret skulle vara liiiite mer på vår sida nästa gång.
Snöstorm är nog inte det mest optimala väder att strosa omkring på stan i. Fast å andra sidan, det var ganska folktomt på trottoarerna och ja lite överallt annars också. 



Men inte skall man klaga. Inte i en stad med den cafékulturen inte. Och när smakar inte en varm kakao, eller en Cafelatte och en bit tårta bättre än när snön vräker ner utanför? Och när vinden gör att man knappt kan gå upprätt och alla gator är bara snö, snö och snö. 

Så det blev så att vi tillbringade nästan hela dagen på Naturhistoriska museét faktiskt. 
(Konsthistoriska muséet som är precis intill, eller mittemot - hur man vill, så var stängt på måndagar. Naturhistoriska är stängt på tisdagar, så om man vill pricka in dem båda på samma dag. Välj en annan dag än måndag eller tisdag. Sådär som info om någon är på väg till Wien…)









Så jag tippar på att om Wien lyckades charma oss i det här vädret - då kan nästa besök nog bara bli ännu bättre! Eller jag blev charmad. Lillungen blev bara snorig. Fast nog gillade han staden han med, han är bara lite dämpad just nu...

Lite udda bild kanske - men vilken dörr in till arbetsrumm(en) alltså. Nästan så man blir lite avis…
Min är mycket enklare, och dessutom krånglar låset. Aj, aj...
Och så alla dessa tårtor och bakverk. Nästan så att en sådan som jag som inte är så där mycket för det söta går lite i taket av det här. Och bara det att det finns caféer liksom runt var och varannat hörn. 
Bara det! 

Och så när man nu en gång är i Wien…så bara måste man. Äta wienerschnitzel alltså. 
Jag säger bara det att efter en sådan här behöver man knappast tanka mat på en vecka eller så.


Eller hur? Genau! 

Nu skall jag börja dra mig till gaten. Och försöka hitta grabben som stack iväg för att försöka få sin mobil laddad. Alla dessa mojänger! Och vet ni vad, när jag tittar omkring mig här på caféet där jag sitter, det finns datorer, smarttelefoner, paddor på så gott som varje bord! 

Tänk! 

Tjüss!


2 kommentarer:

Grynbär sa...

Jag älskar Wien! Har bara varit där på sommaren och det är också rätt så mysigt med vintält längs med gatorna och glödlampor som hänger ovanför borden. Jag skulle senast besöka Naturhistoriska museét, men det var stängt så det blev Konsthistoriska istället. Fint var det :)

Maggi sa...

Ja, jisses vad kär jag blev i den staden…helt löjligt faktiskt, men det var så himla bra feelis där bara. Min nya favorit bland huvudstäder i Europa.